
Ha szeretitek a magyaros konyhát és a méretes adagokat, jó szívvel ajánlom a Patkós Csárdát Tiszafüred mellett a Hortobágy szélén.
Ez például egy adag csülök pékné módra, ezt nem én ettem, hanem a férjem.

Én süllőt ettem, az sem volt kevés és nagyon finom volt, mint mindig, ugyanis valahányszor a Patkósban eszünk, mindig ezt kérek.

Köretnek krokettet választottam. Amikor kihozták, akkor jutott eszembe, hogy nem is szeretem és biztos nem fogom megenni, így aztán nekiadtam a férjemnek, aki igen jó étvágyú ember (mondjuk én is). Ráadásul a gyermekem meg a grillezett zöldségek felét adta neki oda, pedig abba én is besegítettem. Ennyi ennivalóval már a férjem sem bírt. Egy vacsorára való adagot meghagyott, azt becsomagoltattuk és itthon meg is ette.
A Tisza-tó még alig ébredezik a téli álmából, de a poroszlói Sarokház Cukrászda már nyitva van. A fagyi szerintem a környék legjobbja, azt is nagyon jó szívvel ajánlom.
A cukrászdában mindhárman egy-egy süteményt is választottunk a fagyi után, Sacher tortaszeletet, Brüsszel tortaszeletet (ez is csupa csokis) és egy francia krémest. Ezeket is hazahoztuk és mindegyiket három felé vágtuk, így mindenki mindent megkóstolhatott.
Az erdei futópályán késő délután volt mit ledolgozni. Három kilométert mentem és végtelenül jól esett, csakúgy, mint a süllő, a fagyi és a sütemények.
Ezennel megnyitottuk az idei kulináris szezont. Jut eszembe, pár hete a kunhegyesi Arany Patkóban már megnyitottuk.
Rendszert azért nem csinálunk ebből. Nem is nagyon járunk étterembe, inkább a cukrászdák és a fagyizás a gyengénk, de azt is próbáljuk visszafogni. Ritkán futunk bele valami igazán jóba, azokat a helyeket viszont megjegyezzük és időnként visszamegyünk. Ilyen a Patkós Csárda és a poroszlói cukrászda. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki!